2009.08.25. El Síndic de Greuges insisteix que les al·legacions s’haurien d’haver respost en tres mesos

Segons el Síndic, les 40.000 al·legacions s’haurien d’haver respost en tres mesos i han transcorregut més de cinc anys i encara estan per contestar

Una nova Resolució del Sindic de Greuges de la Comunitat Valenciana del 22 de juliol de 2009 sobre el Pla Eòlic Valencià (referida a la zona 9 en la província de València) obliga a l’Administració valenciana a resoldre en un termini màxim de 3 mesos. En la zona eòlica 14 (comarques del Comtat i la Marina Alta), i en moltes altres zones, duem més de 5 anys esperant la resposta de l’Administració a les al·legacions presentades, el que situa a la Direcció General d’Energia fora de la llei. El Síndic de Greuges recorda en la pàgina 7 d’aquesta Resolució que: “Quan la norma de procediment no fixe terminis, el termini màxim de resolució serà de tres mesos”. En la seua Recomanació assenyala el següent: “Porte a terme el deure legal de donar contestació expressa als interessats, en relació amb el contingut dels escrits d’al·legacions presentats davant aqueixa Conselleria, pronunciant-se sobre el sol·licitat de forma motivada i dins dels terminis legalment establits, en nom de l’eficàcia i eficiència exigibles a tot l’actuar de l’administració pública”.

Aquesta mateixa Resolució del Sindic de Greuges de la Comunitat Valenciana del 22 de juliol de 2009 sobre el Pla Eòlic Valencià reitera els mateixos plantejaments que la Sindicatura de Greuges va efectuar sobre els parcs eòlics de la zona 14 al març de 2005 i les recomanacions de la qual encara no han estat complides pel govern Valencià en el sentit que s’havien de cercar altres zones més adequades per a la ubicació dels parcs eòlics. També posa l’accent en la impossibilitat de situar els parcs eòlics dins d’una zona LIC (Lloc d’Interès Comunitari).

Després de la publicació de l’Acord del Consell del 5 de juny de 2009 d’ampliació de la Xarxa de Zones d’Especial Protecció per a les Aus que situa dins de la zona ZEPA “Muntanyes de la Marina” a tot el parc eòlic d’Alfaro i a una part del parc eòlic de Tossal del Rei, era evident que els parcs eòlics de la zona 14 no podrien construir-se on s’havien projectat, ja que ser ZEPA és un dels criteris d’exclusió per als parcs eòlics, però cabia la possibilitat d’un trasllat dels aerogeneradors a altres ubicacions dins de la comarca. De totes maneres, en cap lloc figura cap anul·lació dels parcs eòlics de la zona 14 ni el trasllat dels aerogeneradors a altres serres o a altres comarques. Si els parcs eòlics de la zona 14 acaben construint-se en els llocs previstos i en les condicions actuals (que no han estat derogades), aquesta circumstància constituiria una nova il·legalitat més a afegir al nombre d’irregularitats acumulades en aquest projecte i de les quals l’Administració Valenciana haurà d’adonar en els tribunals quan s’inicie el procediment judicial.

Siga com siga, el Govern Valencià, a pesar de tots els requeriments que se li han fet, encara no ha contestat ni ha definit la situació en la qual van a quedar els projectats parcs eòlics de les serres d’Alfaro i d’Almudaina i, ara, aquesta nova Recomanació del Síndic de Greuges recorda que s’haurien d’haver contestat les al·legacions en tres mesos de termini com a màxim (és a dir, al novembre de 2004), però a data d’avui, l’Administració Valenciona segueix sense contestar les al·legacions, sense complir les Recomanacions del Síndic de Greuges i amb el projecte d’instal·lació dels parcs eòlics del Comtat en marxa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.