2010.07.14. Nota de prensa. (La Coordinadora es reuneix amb el portaveu estatal de Medi Ambient del PSOE)

Nota de premsa

El Comtat, 14 de juliol del 2010

La Coordinadora es reuneix amb el portaveu estatal de Medi Ambient del PSOE per a parlar del Pla Eòlic del Comtat i la Marina Alta

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat s’ha reunit amb Hugo Morán a qui ha traslladat les inquietuds al respecte de pla eòlic valencià i les noves esperances sobre la recent sentència sobre el fraccionament irregular dels parcs eòlics. El Sr. Diputat ha demanat informació i ha promés estudiar el cas.

El divendres 9 de juliol, el PSOE celebrava una jornada explicativa en Benasau (el Comtat) sobre la nova Llei d’Economia Sostenible i, convidats pel responsable de política mediambiental d’Alcoi, Carles Samper, vam entrevistar-nos uns minuts abans de la xarrada amb els responsables de l’acte, Hugo Morán, diputat per Astúries en el Congrés de Diputats i portaveu de Medi Ambient del Grup Parlamentari Socialista i Secretari Federal de Medi Ambient i desenvolupament rural del Partit Socialista, i Álvaro Abril, cap del gabinet de la secretaria federal de Medi Ambient i desenvolupament rural del PSOE; també estaven presents Jaume Pasqual, diputat de la Diputació d’Alacant i alcalde de l’Alqueria d’Asnar i Nieves Mas Gadea alcaldessa de Benasau.

En la reunió, de caràcter informal celebrada en el bar de la piscina de Benasau, tres membres de la Coordinadora van fer una retrospectiva del conflicte eòlic al País Valencià i en concret a la zona 14. Se’l va fer sabedor de l’estratègia seguida per la Coordinadora en aquests 6 anys de lluita, en la que vist que el sentit comú no funciona (paralitzar l’obra de construcció de 50 molins perquè no fa vent, perquè ambientalment el paisatge quedaria destrossat i perquè els impactes socioeconòmics en la comarca serien molt negatius), la línia seguida ha sigut la de denunciar qualsevol irregularitat administrativa que hem trobat al projecte i denunciar-ho a tots els estaments possibles.

A eixe respecte, vam parlar també de la nova esperança oberta per la recent sentència de tribunal superior de justícia valencià que anul·la el pla especial de la zona 6 (que recordem ja té els molins instal·lats i en funcionament) per fraccionament indegut de parcs i que en realitat considera que són un sol parc de més de 50 MW i per tant de competència estatal. Aquesta línia d’acció la va engegar la Coordinadora en evidenciar que inexplicablement la zona 14 eren 3 parcs eòlics ubicats en dues serres, el motiu era fer parcs xicotets per a què la competència fóra autonòmica enlloc d’estatal. Però en la zona 14, aquesta denúncia no ha tret fruit perquè els parcs no estan construïts i òbviament, la Coordinadora no vol arribar al cas de la zona 6 on el tribunal els ha donat la raó però després de fetes les obres.

Hugo Morán es va comprometre a estudiar el cas si li enviàvem un dossier d’informació i va recalcar que la via legal és l’única per a tombar el projecte. A aquest respecte convé recordar que la Coordinadora en aquests anys de lluita s’ha reunit també amb molts polítics, destacant Glòria Marco d’Esquerra Unida, Enric Morera del Bloc, i Bernat Joan d’Esquerra Republicana, entre molts altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: