2010.09.29.Vilaweb. (La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat presentarà al·legacions al PAI Anibits-Margequivir de Callosa)

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat presentarà al·legacions al PAI Anibits-Margequivir de Callosa

15:5229.09.2010

ALACANT, 29 (EUROPA PRESS)

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat (Alacant) presentarà al·legacions al pla parcial Anibits-Margequivir de Callosa d’en Sarrià (Alacant) perquè té “moltíssimes irregularitats legals en la seua tramitació” i suposa un “fort impacte ambiental”, segons ha informat en un comunicat la plataforma.

La Coordinadora presentarà al·legacions a aquest pla, que inclou 2.178 habitatges, dos camps de golf i un heliport, perquè considera que per a l’actuació urbanística “no s’ha presentat estudi d’impacte ambiental”.

“No es pot tornar a plantejar un projecte que ja ha estat anul·lat per la justícia en 2009”, assenyalen des de la Coordinadora, que ha afegit “que tot el procediment d’avaluació mediambiental s’ha fet malament”.

La plataforma destaca que el projecte “oculta” que el PAI afecta a una zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) on hi ha exemplars d’astor caubarrat, una espècie amenaçada i vulnerable.

“En un context de crisi com l’actual, sembla sorprenent que es vullga posar en marxa un projecte com aquest, més encara, sense analitzar els impactes adequadament”, ha indicat la Coordinadora.

Des de la plataforma han assegurat que “detindran a aquells que només volen a la Comunitat per a fer negoci, als quals pensen que amb diners es pot comprar el paisatge i la terra, i fins i tot a la gent”.[FIN]

http://www.vilaweb.cat/ep/societat/3781927/coordinadora-destudis-eolics-comtat-presentara-allegacions-pai-anibits-margequivir-callosa.html

MÉS AL·LEGACIONS CONTRA LES AGRESSIONS AL MEDI AMBIENT EN CALLOSA D’EN SARRIÀ

29 setembre 2010 per Callosa d’en Sarrià Digital

Atenent a l’ajuda demanada per la plataforma ciutadana Callosa Sostenible, la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha estudiat el projecte per a la construcció del PAI Pla Parcial Sector 14 Anibits-Margequivir, que l’Ajuntament de Callosa ha tret a exposició pública.

La Coordinadora, una entitat ciutadana involucrada fermament pel medi ambient,  ha trobat moltíssimes irregularitats legals en la tramitació, i alerta del fort impacte ambiental que tindria aquest projecte si arribés a dur-se a terme. Les al·legacions es basaran en aquests punts tant importants:         

 • Aquesta actuació urbanística sobre aquesta zona de terreny excedeix els límits raonables tant quantitativament com qualitativament com per localització.
 • S’havia d’haver presentat estudi d’impacte ambiental que no s’ha presentat.
 • No es pot tornar a plantejar un projecte que ja ha estat anul·lat per la Justícia (el 2009)
 • Tot el procediment d’avaluació mediambiental s’ha fet malament.
 • Estem davant d’un simulacre d’exposició a informació pública doncs ja s’han enviat els documents per a que siguen tramitats per Conselleria.
 • Hi ha obligació legal de protegir els LICs i les ZEPAs.
 • Quan una zona és Àrea de Protecció per a les Aus (IBA) també ha de protegir-se.
 • El projecte oculta que estem en una zona ZEPA.
 • S’oculta que l’àguila de panxa blanca (azor perdicera, en castellà) és una espècie amenaçada i vulnerable.
 • Es menteix sobre els hàbitats prioritaris del LIC.
 • No existeix estudi d’alternatives.
 • El període d’informació pública ha d’ampliar-se, ja que incompleix la legislació.
 • Per a fer un heliport cal realitzar un estudi d’impacte ambiental que no s’ha realitzat.

Des de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat han expressat la il·lusió de que “aquestes coses puguen aturar un projecte, les conseqüències ambientals del qual i socioeconòmiques seran molt importants“. A més afegeixen que “no només Callosa d’en Sarrià serà perjudicada, tots pagarem aquests abusos urbanístics“.

La Coordinadora, atenent els seus estatuts on s’especifica que el seu àmbit d’actuació no és cenyeix estrictament  a vetllar per la implantació racional del Pla Eòlic Valencià, ha ajudat a presentar al·legacions, i a mesura que avance el procés administratiu “seguirà vigilant a possibles irregularitats“. D’aquesta manera, la Coordinadora dóna així el seu suport a un altre dels col·lectius que “treballen per la sostenibilitat de la nostra terra, com ja hem fet en altres ocasions, presentant al·legacions pels assuts del Vinalopó a Banyeres de Mariola i al PGOU de Planes de la Baronia, per exemple“.

I afegeixen:

“Per açò, com a veïns, com a bons veïns, els diem als ciutadans que vulguen oposar-se a aquest macroprojecte que les coses es poden parar i que les pararem. En un context de crisi com l’actual, sembla sorprenent que un projecte com aquest vulga portar-se endavant, i més, sense analitzar els impactes adequadament. Aturarem als què només volen a aquesta terra per a fer negoci amb ella, als que pensen que amb diners es pot comprar el paisatge i la terra i fins i tot, a la gent”.

“Avui estem ací, en Callosa d’en Sarrià, veïns nostres, víctimes com nosaltres de macroprojectes salvatges. Portem el ferm convenciment que en el sector Anibits-Margequivir mai es faran ni 2178 habitatges, ni dos camps de golf ni un heliport. Avui estan les al·legacions, demà estaran els tribunals i despús-demà, la Comissió Europea si cal.”

http://callosadigital.info/2010/09/29/mes-al%C2%B7legacions-contra-les-agressions-al-medi-ambient-en-callosa-d%E2%80%99en-sarria/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.