2011.02.15. Nota de prensa. (La Coordinadora acudeix al “Defensor del Pueblo” davant la negativa numantina del ministeri de parar la destrucció dels assuts de Banyeres)

Nota de premsa

El Comtat, 15 de febrer de 2011

La Coordinadora acudeix al “Defensor del Pueblo” davant la negativa numantina del ministeri de parar la destrucció dels assuts de Banyeres

En estiu de 2010 en Banyeres de Mariola es van assabentar que hi havia un projecte del Ministeri de Medi Ambient i Marí de “millorar la connectivitat del riu Vinalopó” destrossant assuts centenaris. La Coordinadora va elaborar al·legacions i ara el ministeri contesta de manera molt maleducada dient que el projecte continua endavant. La Coordinadora decideix acudir, doncs, al “Defensor del Pueblo”.

El 30 de desembre de 2010 el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí contestava a un particular de Banyeres de Mariola (a la Coordinadora, com a associació, no se li ha contestat) que les seues al·legacions en defensa dels assuts centenaris del tram alt del Vinalopó no teníen fonament.

En concret, el Ministeri pretén emprendre aquest projecte  sense fer una avaluació d’impacte ambiental (AIA), i és contra aquest fet que han al·legat particulars de Banyeres i diverses associacions així com la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat.

El primer que crida l’atenció és per què?, si se suposa que es vol millorar la connectivitat del riu destrossant assuts per què els peixos (quins peixos?, fa centúries que els peixos que hi ha viuen bé) puguen moure’s lliurement, si se suposa que es pretén millorar la qualitat ambiental del riu, el més lògic és fer un bon estudi d’impacte ambiental, no?, doncs no, el ministeri es nega en rotund i ho fa amb fórmules arrogants i maleducades i d’una arbitrarietat tal que resulten ofensives:

“Quizá desconoce el recurrente (…) que no se observa que el proyecto vaya a producir impactos adversos significativos”

A més, com que van a realitzar-se repoblacions forestals, la Coordinadora va al·legar que sobre això, en la legislació autonòmica sí que està recollida la necessitat de realitzar avaluació d’impacte ambiental. Cosa a la qual, el ministeri respon dient que la normativa autonòmica (fins i tot si és més restrictiva) no té perquè obedir-la l’estat (!!!).

A més, com que el projecte està treballant amb una àrea que és LIC (lloc d’interès comunitari) i ZEPA (zona d’especial protecció per a les aus) és necessària i urgent la realització d’AIA. Front a açò el ministeri admet que sí que cal fer una adequada avaluació però diu que ja l’ha feta (?!!)

I conclou dient que en conseqüència no cal sotmetre a avaluació d’impacte ambiental el projecte. Inaudit! Segons havia dit abans ja l’han feta eixa avaluació!! I acaba dient que contra la present resolució només cap la possibilitat d’interposar un recurs contenciós administratiu.

Front a tant despropòsit la Coordinadora només li queda la possibilitat d’adreçar-se al Defensor del Pueblo (car les competències són estatals) per intentar denunciar el despotisme amb què l’administració tracta al ciutadà acusant-lo d’incult i de pesat.

Però més enllà dels defectes de forma, la Coordinadora vol esbrinar quin interès hi ha en aquest projecte, quin és el perquè d’aquest atropellament innecessari contra el patrimoni arqueològic i contra la natura i més en temps de crisi. La Coordinadora a més, no dóna aquest tema per tancat i no descarta emprendre altres accions.

El Comtat, 15 de febrer de 2011

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

Web: http://www.zona14.org

Email: zona14@benillup.cat

Telèfon: 668 878 002

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.