2011.08.10.Nota de prensa

La Coordinadora es reuneix amb la corporació municipal de Gorga

Una volta aprovats els plenaris de les poblacions grans, Alcoi i Banyeres, ara queden els pobles xicotets de la comarca. En aquests pobles cal un contacte més directe i reunions més personalitzades. Ahir dimarts ens vam reunir amb la nova corporació municipal de Gorga per a explicar-los en què consisteix el projecte dels molins de la zona 14. La moció serà presentada en l’Ajuntament en setembre.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha iniciat una ronda de contactes amb els ajuntaments als quals fa unes setmanes va enviar el text de la moció de repulsa a la ubicació de 50 molins de vent en les serres d’Almudaina iAlfaro.

Els pobles xicotets, a diferència de pobles grans com Alcoi o Banyeres de Mariola amb un rodatge i una burocràcia associada, tenen un ritme de funcionament diferent, i la Coordinadora té previst reunir-se amb quants municipis puga per a explicar de primera mà els conflicte eòlic de la comarca que fa 7 anys iniciara la Coordinadora.

La població de Gorga és especialment important perquè després de les eleccions, ha canviat de signe polític, abans estava governada pel PP i ara el poder municipal està en mans del PSPV-PSOE. Però també és important perquè Gorga serà una població que no tindrà molins en el seu terme municipal, però rebrà tots els seus impactes visuals, acústics, paisatgístics…

La sensació que s’emporta la Coordinadora és molt positiva, de fet, per primera volta en Gorga s’han obert les portes de l’Ajuntament a les explicacions que havíem d’oferir, a diferència del 2004, quan l’anterior corporació municipal va negar un local per a fer una reunió informativa amb la població, i la Coordinadora va haver-la de fer en el carrer.

La Coordinadora considera molt important establir una relació de confiança amb els municipis per a, mitjançant un contacte freqüent, informar-los de les novetats que vaja presentant el cas de la zona 14.

La corporació municipal ha informat la Coordinadora que fan plenaris cada tres mesos i que el següent serà en setembre, i que no serà fins eixe moment que es presentarà la moció.

Segons declaracions del membres del consistori, “és molt significatiu que 18 pobles de la comarca ja s’hagen posicionat fins ara en contra dels molins (de tots els colors polítics), fins i tot el poble de Benimassot que més compensacions econòmiques podria arreplegar car molts dels molins cauen en el seu terme, també es va posicionar en contra”. També han declarat que “la força dels pobles xicotets és el fet d’estar units en les decisions que els afecten a tots (carreteres, aerogeneradors)…”

La Coordinadora continuarà amb aquesta campanya més íntima per explicar a tots els municipis els motius de la lluita contra els molins.

El Comtat, 10 d’agost de 2011

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

Web: http://www.zona14.org

Email: elcomtat@gmail.com

Telèfon: 668 878 002

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s