2011.09.24.Aramultimedia

ARAMULTIMEDIA 24.09.2011

La Coordinadora participa en unes jornades eòliques a Extremadura

AM | Actualitzat: 24/09/2011 |

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha participat en unes jornades d’anàlisis sobre la implantació de parcs eòlics en la Comunitat Autònoma d’Extremadura, que es van desenvolupar en el Centre Cultural “La Merced” de la localitat pacense de Llerena.

http://www.aramultimedia.com/articles/24330/la-coordinadora-participa-en-unes-jornades-eoliques-a-extremadura

SOCIETAT

Aportant l’experiència del País Valencià

La Coordinadora participa en unes jornades eòliques a Extremadura

AM | Actualitzat: 24/09/2011 |

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha participat en unes jornades d’anàlisis sobre la implantació de parcs eòlics en la Comunitat Autònoma d’Extremadura, que es van desenvolupar en el Centre Cultural “La Merced” de la localitat pacense de Llerena.

En aquestes jornades han participat també PANACEX(Patrimonio Natural y Cultural de Extremadura) (entitat organitzadora) i EPAW, Plataforma europea contra les centrals eòliques (European Platform Against Windfarms).

Davant de més d’un centenar de veïns assistents, al costat de nombroses autoritats de diverses localitats de la comarca, es va valorar l’oportunitat de la instal·lació d’energia eòlica en la Regió. Es va posar de manifest l’escàs recurs eòlic existent i el gran superàvit d’energia produïda que ja gaudeix Extremadura, la qual cosa fa poc desitjable la instal·lació d’aquestes centrals elèctriques en un entorn de tan gran valor natural i paisatgístic de les característiques de les deveses extremenyes.

D’altra banda, els assistents van mostrar gran preocupació per la incidència negativa d’aquestes infraestructures sobre l’extraordinària població d’aus de tota la regió en nombre i en varietat d’espècies, algunes en perill d’extinció (com la cigonya negra o l’àguila imperial) i que nidifiquen en la zona on s’han projectat els aerogeneradors, la qual cosa implica un greu risc per a la desaparició de les mateixes. Es dóna fins i tot el cas que “Zones d’Especial Protecció per a les Aus” (ZEPA), incloses en la Xarxa Europea Natura 2000, han estat considerades com a zones no aptes per al seu aprofitament eòlic.

També es va posar l’accent en la pèrdua del valor de les propietats pròximes a aquests parcs eòlics i en la incidència negativa sobre la caça en augmentar considerablement les zones de seguretat i espantar les espècies cinegètiques.

Les jornades han significat també un reconeixement a la tasca informativa i mobilitzadora que ve desenvolupant la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat en contra la implantació indiscriminada de parcs eòlics i que, en cas que arribaren a instal·lar-se a Extremadura, suposarien un greu perjudici a la biodiversitat de tot l’Estat espanyol. Durant les jornades, s’han intercanviat experiències i informació amb altres col·lectius sobre aquesta problemàtica i s’ha acordat conjuminar esforços per a iniciar accions davant la Comissió Europea i el Parlament Europeu per a evitar que Extremadura patisca els danys irreparables sobre el paisatge i l’entorn natural que ja han estat contrastats en altres comunitats autònomes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.