2011.10.03. Nota de prensa. (La Coordinadora recorda al Defensor del Poble la destrucció dels Assuts)

Nota de premsa  3 de octubre de 2011

La Coordinadora recorda al Defensor del Poble la destrucció dels Assuts

Des que en març de 2011 el Defensor del Poble contestara a la Coordinadora que es considerava procedent intervindre en el cas plantejat, que aquesta institució no s’ha tornat a posar en contacte amb la Coordinadora. Sis mesos després se li recorda que estem pendents de contestació.

El tema sorgit per la destrucció dels assuts en Banyeres de Banyeres, pel que fa a la Coordinadora d’Estudis Eòlics va quedar el passat 5 de febrer de 2011 en mans del Defensor del Pueblo al que se li va informar del projecte que el ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí vol dur endavant, les al·legacions que va efectuar aquesta Coordinadora i les grotesques respostes que l’administració va oferir.

Recordem que es pretenen destruir 5 assuts de pedra centenaris del naixement del riu Vinalopó en la localitat de Banyeres de Mariola, per tal de millorar la connectivitat lineal del riu. Un projecte estrambòtic, sense sentit ecològic real (parlem d’un tram de riu intermitent de manera natural, que no acull una fauna piscícola rellevant a la que mai ha afectat negativament la presència de preses), i també és un projecte que no ha analitzat la pèrdua de valor patrimonial que es generaria si finalment es tombaren aquests assuts.Però més encara, un projecte costosíssim i inviable en temps de crisi econòmica generalitzada i en concret de les administracions.

Convé recordar també el rebuig que ha provocat aquest projecte en la població afectada, creant-se una associació per a canalitzar eixa repulsa, organitzant-se unes jornades amb importants personalitats com a ponents i expressant l’ajuntament també la seua disconformitat.

Una volta plantejada la queixa en febrer, el Defensor va admetre a tràmit la queixa en març per considerar-la procedent. Ara, més de 6 mesos després d’aquell contacte, i en vore que no s’ha produït cap nova  resposta, la Coordinadora s’adreça de nou a aquesta institució, en aquest cas per correu electrònic per a recordar-li la obligació de contestar al ciutadà en temps i forma.

Aquest és l’extracte del correu electrònic enviat:

“El  5 de febrero de 2011 la asociación Coordinadora d´Estudis Eòlics del Comtat […] presentó una Queja ante la negativa del Ministerio de medio ambiente, rural y marino a realizar la evaluación de impacto ambiental previa a la ejecución del proyecto de conectividad del río Vinalopó.

El nº de expediente de la queja es el 11004585.

El último contacto que hemos tenido con esta Institución es el escrito que recibimos, con fecha 3/03/2011 y nº de salida 11013328, donde se nos decía que “consideraba procedente intervenir en el caso planteado”.

Habiendo transcurrido más de 6 meses desde esa fecha, sin haber tenido nuevas noticias, le ruego me informe si ha habido novedades respecto a la Queja presentada”.

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

Web: http://www.zona14.org

Email: zona14@benillup.cat

Telèfon: 668 878 002

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s