2011.10.04. Aramultimedia. (Sense notícies del Defensor del Poble)

Aramultimedia 4 de octubre de 2011

Sense notícies del Defensor del Poble

AM | Actualitzat: 04/10/2011 |  

Des que en març de 2011 el Defensor del Poble contestara a la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat que considerava procedent intervindre davant la destrucció de cinc assuts centenaris al naixement del Vinalopó, que aquesta institució no s’ha tornat a posar en contacte amb la Coordinadora.

El tema sorgit per la destrucció dels assuts en Banyeres de Mariola, pel que fa a la Coordinadora d’Estudis Eòlics va quedar el passat 5 de febrer de 2011 en mans del Defensor del Poble al que se li va informar del projecte que el ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí vol dur endavant, les al·legacions que va efectuar aquesta Coordinadora i les grotesques respostes que l’administració va oferir.
Des de la Coordinadora recorden que es pretenen destruir cinc assuts de pedra centenaris del naixement del riu Vinalopó a la localitat de Banyeres de Mariola, per tal de millorar la connectivitat lineal del riu. “Un projecte estrambòtic, sense sentit ecològic real (es tracta d’un tram de riu intermitent de manera natural, que no acull una fauna piscícola rellevant a la que mai ha afectat negativament la presència de preses), i també és un projecte que no ha analitzat la pèrdua de valor patrimonial que es generaria si finalment es tombaren aquests assuts. Però més encara, un projecte costosíssim i inviable en temps de crisi econòmica generalitzada i en concret de les administracions”, denuncien des del col·lectiu conservacionista.
Convé recordar també el rebuig que ha provocat aquest projecte en la població afectada, creant-se una associació per a canalitzar eixa repulsa, organitzant-se unes jornades amb importants personalitats com a ponents i expressant l’ajuntament també la seua disconformitat.
Una volta plantejada la queixa en febrer, el Defensor va admetre a tràmit la queixa en març per considerar-la procedent. Ara, més de sis mesos després d’aquell contacte, i en vore que no s’ha produït cap nova  resposta, la Coordinadora s’ha adreçat de nou a aquesta institució, en aquest cas per correu electrònic per a recordar-li la obligació de contestar al ciutadà en temps i forma. Li preguen que els informe “sobre les novetats respecte a la queixa presentada”.

http://www.aramultimedia.com/default.asp?id=24672

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s