2011.12.14. Nota de prensa. (L’administració valenciana intenta deslegitimar la Coordinadora com a única estratègia de defensa)

Nota de prensa 14 de diciembre de 2011

L’administració valenciana intenta deslegitimar la Coordinadora com a única estratègia de defensa

En setembre d’enguany, l’administració (Conselleria d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana) i l’empresa EYRA contestaren la demana del Recurs Contenciós Administratiu interposat per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat segons la qual es sol·licitava la caducitat de l’expedient de la zona 14 per inactivitat. Curiosament, la seua defensa no té cap argument eòlic, ni de lluita per la viabilitat del projecte, ni de què realment hi ha vent suficient, o què la comarca augmentarà en riquesa econòmica si s’implanten els molins; l’única línia en què basen la seua defensa és dir que la Coordinadora no té legitimitat per a interposar la demanda. El gabinet d’advocats de la Coordinadora està intentant resoldre-ho, però considerem molt positiu el fet que no s’haja usat cap argument eòlic per a defensar les postures de l’empresa adjudicatària.

En abril de 2010, la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, que pugna des de fa 8 anys per a que no s’implanten de manera irracional i sense demostrar-se existència de vent 50 aerogeneradors en les serres d’Almudaina i Alfaro (comarques del Comtat i la Mariana Alta), va presentar la sol·licitud de caducitat de l’expedient de l’anomenada zona 14 del Pla Eòlic Valencià per inactivitat ja que, pràcticament, des de les 40.000 al·legacions presentades en l’estiu del 2004 com a rebuig per la comarca, no s’ha avançat en el procés administratiu que a hores d’ara es troba en un limb legal (atès com era que el 31 de desembre de 2007 havia d’estar finalitzat tot el Pla Eòlic Valencià).

6 mesos després, el 19 d’octubre de 2010 i davant l’acostumat el silenci administratiu de la Conselleria d’Infraestructures la Coordinadora va interposar definitivament un recurs contenciós administratiu. Amb gran celeritat, el 12 de novembre de 2010, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana acceptà la interposició del recurs i per tant, implícitament s’acceptava la possibilitat de delicte i la legitimitat d’aquesta Coordinadora per a presentar-lo.

 A principis de febrer de 2011 es van enviar als advocats de la Coordinadora, un conjunt de 16 caixes que contenien l’expedient de la zona 14 per a què els lletrats pogueren analitzar-ho. És digne d’assenyalar que, en eixe expedient, el document més antic és de juliol de 2005 i no figura cap de les nombroses missives que aquesta Coordinadora ha enviat a l’administració. Potser fóra bo reconèixer que si la Coordinadora denuncia a l’administració per inactivitat, ¿quina major comprovació d’aquest fet que en l’expedient no s’ha avançat res des de juliol de 2005?.

Una volta analitzat l’expedient, els advocats de la Coordinadora van presentar el 21 de febrer de 2011 la Demanda corresponent al Recurs Contenciós Administratiu que ja havia sigut admés en novembre de l’any anterior.

I és en l’últim trimestre d’enguany quan s’han succeït els esdeveniments importants que no havien estat difosos als mitjans de comunicació per expressa recomanació dels advocats de la CEEC.

En setembre de 2011 van contestar a la nostra demanda l’empresa adjudicatària de la zona 14 (EYRA) i l’Administració (Conselleria d’Infraestructures) i les estratègies de la seua defensa són ben curioses:

·         D’una banda, confirmen les sospites de la Coordinadora de què estan plantejant-se transferir la potència de la zona 14 a la zona 7.

·         D’altra banda, consideren que l’associació Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, no està legitimada per a sol·licitar la caducitat de l’expedient.

Però cap dels arguments incideix sobre les tesis denunciades per la Coordinadora, l’únic que es pretén és, amb estratagema legals, adduir que la Coordinadora no és qui per a denunciar els fets. Cosa que encara confirma més encara les denúncies, car, amb l’equip d’advocats de què compta la Conselleria d’Infraestructures i l’empresa EYRA, sorprén molt que les úniques esperances que tenen de guanyar el judici es basen en intentar fer veure que la Coordinadora (que té tots els papers en regla i està constituïda com a associació legal enregistrada i amb estatuts des de febrer de 2005) no té base legal per a denunciar.

Recentment, en novembre de 2011, els advocats de la Coordinadora han presentat un escrit de proposició de prova per a continuar argumentant la inactivitat de l’administració en la zona 14. I, previsiblement, abans de l’estiu de 2012, començarà la vista i es dictarà sentència.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.