2012.08.21. Avui. (Caduca l´expedient de la pedrera a Fageca)

AVUI 21 de agosto de 2012

Caduca l’expedient de la pedrera de Fageca

En 2008 la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat va presentar al·legacions contra un sorprenent projecte d’obrir una pedrera de marbre en Fageca

21/08/12 10:42 – El Comtat –

A dia de hui, l’expedient ha estat declarat caduc per inactivitat de l’empresa promotora AGROXALÓ SL. Aquest projecte va ser conegut pel poble gràcies a les gestions de la Coordinadora i és gràcies a ella que finalment s’ha aconseguit eliminar una nova agressió al territori. Vertebrar el món rural i donar-li veu és un dels objectius d’aquesta plataforma ciutadana

El 18 de setembre de 2008 s’anunciava al DOCV el projecte de la pedrera de marbre (en realitat calcàries pulimentables) als termes municipals de Fageca, Benimassot i Tollos, però era 2 anys abans (14 de desembre de 2006) quan va entrar la sol·licitud de permís d’investigació (núm. 2376) en el registre miner de la província per la societat AGROXALÓ S.L. de 21 quadrícules mineres. El 20 de maig de 2008 es concedeix l’aprovació per a investigar només en 4 quadrícules. L’expedient es diu FACHECA.

De seguida que es va publicar al DOCV i a instàncies, entre d’altres, de l’alcaldessa de Fageca, la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat va presentar centenars al·legacions el dia 29 de setembre en la Conselleria d’Indústria.

I ara, el Servei territorial d’energia informa de què resol declarar caduc l’expedient per no haver contestat els requeriments de millora de la documentació presentada originàriament i es cancel·la la inscripció feta en el llibre-registre de drets miners. Si la Coordinadora no haguera presentat al·legacions el projecte haguera tirat avant sense cap fre.

Gràcies a les 40.000 al·legacions presentades, la societat s’ha adonat que té uns drets en democràcia i que la seua veu ha de ser escoltada. Per als components d’aquesta plataforma cívica, la vertebració del territori, i en especial el territori rural, “és un triomf de la democràcia que ha de ser preservat si és que volem que els ciutadans tinguen opinió i veu constantment i no només cada 4 anys.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.