2013.06.05.Pagina66. (El TSJ dona via verda per instal·lar parcs eòlics a la Serra d’Alfaro)

Página 66,    5 de junio de 2013

El TSJ dona via verda per instal·lar parcs eòlics a la Serra d’Alfaro

5 junio 2013

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat apunta també a la Generalitat.

Segons ha informat la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fallat en favor de la constructora ACS i ha desprotegit ambientalment la Serra d’Alfaro per a poder instal·lar molins de vent.

Al mateix temps, la Generalitat ha renunciat a recórrer la sentencia davant el Tribunal Suprem i per tant de res ha servit que l’espai natural estiga inclòs dins de la Red Natura 2000 como Zona de Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Les associació ecologistes denuncien l’actitud de la Generalitat que a més ha ocultat durant 5 mesos la existència de la sentència, ja que segons informa la Coordinadora, va ser el passat 16 de gener quan el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana va dictaminar la sentencia amb l’argument de que no se li va concedir tràmit de audiència a la empresa eòlica abans de dictar l’Acord del Consell.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha recordat que EYRA, participada al 100% per la constructora ACS, es la empresa eòlica que va comprar els drets per a instalar els tres parcs eòlics de la zona 14: dos en la Serra d’Almudaina i un en la Serra d’Alfaro.

“Aquesta insòlita actuació crea un perillós precedent ja que es podran desprotegit qualsevol espai natural protegit per a instal·lar qualsevol infraestructura ” han afirmat des de la Coordinadora. Cal recordar que el problema ve de 2004 quan els veïns ja presentaren 40.000 al·legacions contra el projecte amb el suport dels 18 ajuntaments dels pobles afectats.

LLUÍS TORRÓ PREGUNTARÀ SOBRE LA QÜESTIÓ A ISABEL BONIG

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida, Lluís Torró, ha explicat que la desprotecció de la Serra d’Alfaro per part del TSJ de la Comunitat Valenciana és fruit de la negligència i la mala fe del Consell. “No s’entén; en primer lloc, que no hagen acomplit els requisits de donar audiència a l’empresa; en segon lloc, que no hagen presentat el recurs corresponen en temps i forma davant el TSJ de la Comunitat Valenciana i, en tercer lloc, que hagen ocultat la informació als ajuntaments afectats i a les veïnes i veïns” ha manifestat Torró.

El diputat ha assegurat que no entén en absolut la deixadesa amb que ha actuat la Conselleria, permetent l’anul•lació de la declaració de Zona d’Especial Protecció per a les Aus. “Al final haurem de sospitar que hi ha alguna cosa més perquè si només es tractés d’un error no hagueren ocultat la informació durant mesos” ha declarat Lluís Torró.

El portaveu adjunt de la formació d’esquerres anuncia que presentarà un seguit de preguntes a la consellera d’infrastructures, territori i medi ambient, Isabel Bonig, per tal de conèixer quin ha estat la gestió de la seua conselleria i com ha estat possible aquesta desídia en la gestió i com pensa solventar el problema”.

El diputat d’esquerres afirmat que encara hi ha temps per aturar una intervenció que seria definitiva a la Serra d’Alfaro. “El Consell ha de recórrer al Suprem la decisió del TSJ i, de tota manera, si es tracta d’un error de formes en la tramitació de la ZEPA, l’expedient es pot tornar a iniciar amb la seguretat, aquesta vegada, de complir escrupolosament la legalitat” ha explicat Torró.

“Si no actua ràpidament el Consell haurem d’entendre que el PP recolza els interessos de la multinacional i no els interessos dels veïns i veïnes i el patrimoni del conjunt del País Valencià” ha declarat el diputat d’esquerres.

http://www.pagina66.com/2013/06/05/cmtt-el-tsj-dona-via-verda-per-instal%E2%80%A2lar-parcs-eolics-a-la-serra-dalfaro-i-almudaina/

Anuncis

About CEEC

Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat. http://www.zona14.org

Posted on 5 Juny 2013, in Recull de premsa. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: