2013.06.06.Radio Cocentaina. (Rebuig al pla eòlic)

Radio Cocentaina 6 de junio de 2013

REBUIG AL PLA EÒLIC

Els ajuntaments exigeixen al Consell que presente un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana que deixa la Serra d’Alfaro sense protecció. Els alcaldes de Tollos i Benimassot, dos dels municipis afectats pel projecte del parc eòlic, asseguren que continuaran treballant per evitar que s’instal·len els aerogeneradors.

Tal com llegíem ahir en el diari Información, entre altres mitjans, el TSJ ha deixat sense efecte l’acord del Consell del 5 de juny de 2009 que declarava la Serra d’Alfaro com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). L’argument principal de la sentència és que no es va concedir tràmit d’audiència a ACS, constructora participada al 100% per l’empresa EYRA, que en el seu moment va comprar els drets per instal·lar dos parcs eòlics a la Serra d’Almudaina i un tercer en la d’Alfaro.

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha expressat la seva perplexitat per la desprotecció de la serra-el que obre la porta a la construcció del parc eòlic-, així com pel fet que el Consell no hagi recorregut la decisió judicial.

Els ajuntaments de la zona també mostraven ahir la seva sorpresa, atès que ja donaven per descartat el projecte. Tollos és un dels més afectats, ja que part del seu terme municipal està dins de la Serra d’Alfaro i seria el que patiria un major impacte visual amb la instal·lació dels aerogeneradors.

L’alcalde, Félix Frau, manifestava que “tindríem els molins just davant del poble, i més suportaríem el soroll que produeixen al girar. D’altra banda, el transport del material al cim de la serra provocaria un autèntic destrossa, atès que estem parlant d’aerogeneradors d’una mida impressionant “.

Així les coses, Frau considera que el Consell “hauria de recórrer la sentència del TSJ”, i va anunciar que el seu Ajuntament seguirà mantenint una postura contrària al projecte.

Des de Benimassot, l’alcalde socialista, Rafael Cano, indicava que “al seu moment ja vam deixar clar que estàvem en contra d’aquestes instal·lacions, que poden tenir un efecte molt negatiu per a la comarca”. En aquest sentit, va criticar la postura del Consell, que “al seu moment no es va dignar a contestar les 40.000 al·legacions presentades, i ara no ha recorregut la decisió del TSJ. La nostra postura segueix sent la mateixa i anem a barallar en contra del projecte” .

Per la seua banda, el diputat autonòmic d’EU, Lluís Torró, ha assenyalat que la desprotecció de la Serra d’Alfaro és fruit de “la negligència i la mala fe de Consell. D’una altra manera no s’entén que no s’hagen complert els requisits d’audiència de l’empresa, que no hagen presentat el recurs corresponent en temps i forma davant el TSJ i que hagen amagat la informació als ajuntaments afectats i als veïns “.

En aquest sentit, i a part d’anunciar que exigiran responsabilitats, EU reclama a la Generalitat que rectifique i recórrega davant el Suprem la decisió adoptada pel TSJ. “Si no actua ràpidament el Consell-va indicar Torró-, haurem d’entendre que el PP dóna suport als interessos de la multinacional i no els dels veïns i el patrimoni del conjunt del País Valencià”.

http://radiococentaina.wordpress.com/2013/06/06/informatiu-del-dijous-6-de-juny-de-2013/

Anuncis

About CEEC

Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat. http://www.zona14.org

Posted on 6 Juny 2013, in Recull de premsa. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: