2013.06.28.Radio Cocentaina

Radio Cocentaina 28 de junio de 2013

COORDINADORA D’ESTUDIS EÒLICS

La Coordinadora d’Estudis Eòlics ha iniciat una campanya de mobilitzacions contra la desprotecció de la Serra d’Alfaro. L’entitat ha elaborat un manifest, i alhora ha començat una recollida de signatures per captar adhesions.

El Tribunal Superior de Justícia ha derogat la declaració de la Serra d’Alfaro com a Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), la qual cosa obre la porta a que es puga instal·lar el parc eòlic projectat a enclavament de la comarca del Comtat. La decisió judicial, de fet, ha vingut motivada per un recurs plantejat per l’empresa concessionària.

Davant aquesta situació, la Coordinadora d’Estudis Eòlics, que fa nou anys lluitant contra la implantació dels aerogeneradors pel seu fort impacte ambiental i paisatgístic, ha elaborat un manifest de denúncia.

L’entitat, entre d’altres qüestions, destaca que una ZEPA “no pot ser descatalogada de formar arbitrària, com ha estat el cas”, i només caldria aquesta possibilitat “si deixés d’albergar els valors d’avifauna que van motivar la seva declaració, circumstància que no ha passat”.

Per a la coordinadora, “els motius per eliminar la ZEPA a Alfaro són econòmics i industrials, i afavoreixen una empresa privada, EYRA, la concessionària dels parcs a la zona 14, que està participada al 100% per la famosa constructora ACS”.

L’entitat afegeix que “aquesta actitud va en detriment de la naturalesa i l’esperit de la Xarxa Natura 2000. Desprotegint Alfaro s’obre la porta a que no només els molins, sinó altres infraestrutures, com ara urbanitzacions o camps de golf, puguen implantar impunement”.

A banda d’altres actuacions, la coordinadora ha iniciat una recollida de signatures, com ja va fer el 2004, però en aquesta ocasió de manera virtual a través del manifest penjat a la plataforma change.org, enllaç que apareix a la web http://www.zona14.org .

Paral·lelament, s’han iniciat gestions per denunciar els fets davant la Unió Europea, organisme encarregat de declarar les ZEPA, i també per presentar una denúncia davant el Síndic de Greuges.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.