2013.08.01. Nota de prensa. (Banyeres)

Nota de premsa 1 d’agost de 2013

L’Ajuntament de Banyeres també aprova per unanimitat salvar la Serra d’Alfaro

Banyeres de Mariola en el plenari del dimecres 31 de juliol aprova per unanimitat la moció presentada per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat rebujant la descatalogació de la serra d’Alfaro com a ZEPA. Fa pocs dies Cocentaina també ho aprovava per unanimitat i Alcoi i Muro ho van fer per majoria absoluta. A més, s’han enviat 27 cartes als pobles menuts de la comarca per a què presenten la moció.

Amb Banyeres ja són quatre els municipis de les comarques del’Alcoià i el Comtat que expressament han rebujat que la serra d’Alfaro puga desprotegir-se com a zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) per a instal·lar sobre la mateixa un parc eòlic. Recordem que aquesta protecció legal la té des de 2009 (atorgada per part de la Comissió Europea) i que ara una sentècia ha revocat eixa condició a instàncies de l’empresa concessionària dels molins de vent que va plantejar un contenciós.

L’Ajuntament, al text de la moció condemna també la falta de transparencia de la Generalitat i l’abandó al que s’han vist sotmesos els municipis que no han sigut informats ni del contenciós ni de la sentència.

Banyeres de Mariola ha votat per unanimitat (PP, PSPV i Bloc-Compromís) l’aprovació de la moció. En Alcoi fa uns dies es va aprovar per majoria amb l’abstenció del grup de no adscrits i la negativa del PP i l’acceptació de PSPV, EU-L’Entesa i Bloc-Compromís. En Cocentaina va ser aprovada també per unanimitat (de PP, PSPV, Col·lectiu 03820, EU-L’Entesa) i en Muro va ser aprovada a principi de mes per Bloc-Compromís i PSPV i rebujada pel PP.

Amb Banyeres, els 4 pobles grans de les comarques han donat suport a la campanya de salvar Alfaro i ara, la Coordinadora ha enviat 27 cartes personalitzades a cadascun dels pobles menuts que envolten la zona on es pretenen instal·lar els 50 aerogeneradors (serres d’Almudaina i Alfaro) per a què presenten també la moció i s’hi afigen al clam de la comarca. Aquests pobles tenen un ritme de feina i plenaris molt diferent al dels pobles grans, és per això que la Coordinadora es reunirá personalment amb els alcaldes més pròxims.

L’objectiu és que l’acta de la moció s’envie a les Conselleries de Medi Ambient i de Justícia per a fer palés el rebuig unànim de la comarca.

A més a més, la Coordinadora segueix arreplegant signatures contra la desprotecció ambiental de la Serra d’Alfaro. La petició pot ser signada en la plataforma change.org a través del següent enllaç:

https://www.change.org/es/peticiones/generalitat-valenciana-contra-la-desprotecci%C3%B3n-ambiental-de-la-serra-d-alfaro-el-comtat

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

Web: www.zona14.org

Email: info@zona14.org

Telèfon: 668 878 002

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.