2013.08.01. Banyeres condena la descatalogación de la ZEPA

Nota de premsa 1 d’agost de 2013

L’Ajuntament de Banyeres també aprova per unanimitat salvar la Serra d’Alfaro

Banyeres de Mariola en el plenari del dimecres 31 de juliol aprova per unanimitat la moció presentada per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat rebujant la descatalogació de la serra d’Alfaro com a ZEPA. Fa pocs dies Cocentaina també ho aprovava per unanimitat i Alcoi i Muro ho van fer per majoria absoluta. A més, s’han enviat 27 cartes als pobles menuts de la comarca per a què presenten la moció.

Amb Banyeres ja són quatre els municipis de les comarques del’Alcoià i el Comtat que expressament han rebujat que la serra d’Alfaro puga desprotegir-se com a zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) per a instal·lar sobre la mateixa un parc eòlic. Recordem que aquesta protecció legal la té des de 2009 (atorgada per part de la Comissió Europea) i que ara una sentècia ha revocat eixa condició a instàncies de l’empresa concessionària dels molins de vent que va plantejar un contenciós.

L’Ajuntament, al text de la moció condemna també la falta de transparencia de la Generalitat i l’abandó al que s’han vist sotmesos els municipis que no han sigut informats ni del contenciós ni de la sentència.

Banyeres de Mariola ha votat per unanimitat (PP, PSPV i Bloc-Compromís) l’aprovació de la moció. En Alcoi fa uns dies es va aprovar per majoria amb l’abstenció del grup de no adscrits i la negativa del PP i l’acceptació de PSPV, EU-L’Entesa i Bloc-Compromís. En Cocentaina va ser aprovada també per unanimitat (de PP, PSPV, Col·lectiu 03820, EU-L’Entesa) i en Muro va ser aprovada a principi de mes per Bloc-Compromís i PSPV i rebujada pel PP.

Amb Banyeres, els 4 pobles grans de les comarques han donat suport a la campanya de salvar Alfaro i ara, la Coordinadora ha enviat 27 cartes personalitzades a cadascun dels pobles menuts que envolten la zona on es pretenen instal·lar els 50 aerogeneradors (serres d’Almudaina i Alfaro) per a què presenten també la moció i s’hi afigen al clam de la comarca. Aquests pobles tenen un ritme de feina i plenaris molt diferent al dels pobles grans, és per això que la Coordinadora es reunirá personalment amb els alcaldes més pròxims.

L’objectiu és que l’acta de la moció s’envie a les Conselleries de Medi Ambient i de Justícia per a fer palés el rebuig unànim de la comarca.

A més a més, la Coordinadora segueix arreplegant signatures contra la desprotecció ambiental de la Serra d’Alfaro. La petició pot ser signada en la plataforma change.org a través del següent enllaç:

https://www.change.org/es/peticiones/generalitat-valenciana-contra-la-desprotecci%C3%B3n-ambiental-de-la-serra-d-alfaro-el-comtat

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

Web: www.zona14.org

Email: info@zona14.org

Telèfon: 668 878 002

————————————————-

2 de agosto de 2013  Información

El Ayuntamiento de Banyeres se opone al parque eólico de la Sierra de Alfaro

Aprueba una moción contra la desprotección de este espacio y se suma al rechazo de Alcoy, Cocentaina y Muro

m. v. 02.08.2013 | 23:39

El Ayuntamiento de Banyeres, gobernado por el PP, ha aprobado por unanimidad una moción en la que rechaza la desprotección de la Sierra de Alfaro, lo que podría facilitar la instalación del parque eólico proyectado en la zona.
La corporación respalda de esta forma la moción presentada por la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, como ya lo hicieran en su día los plenos de Alcoy, Cocentaina y Muro. Cabe recordar, no obstante, que mientras en Banyeres y Cocentaina la iniciativa ha sido aprobada por unanimidad, en Alcoy y Muro fue rechazada por el PP.
La coordinadora, por su parte, ha remitido 27 cartas personalizadas a cada uno de los pequeños municipios que rodean la zona en la que están programados los 50 arogeneradores sierras de Almudaina y Alfaro para que secunden también la moción.

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2013/08/03/ayuntamiento-banyeres-opone-parque-eolico/1402261.html

 ———————————————————

Radio Elite 1 de agosto de 2013

BANYERES TAMBÉ APROVA SALVAR LA SERRA D’ALFARO

01/08/2013

Banyeres de Mariola en el plenari del dimecres 31 de juliol aprova per unanimitat la moció presentada per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat rebujant la descatalogació de la serra d’Alfaro com a ZEPA.

Fa pocs dies Cocentaina també ho aprovava per unanimitat i Alcoi i Muro ho van fer per majoria absoluta. A més, s’han enviat 27 cartes als pobles menuts de la comarca per a què presenten la moció.

http://www.radioelite.com/w2/banyeres-tambe-aprova-salvar-la-serra-dalfaro/

 ——————————————————————————————-

El Punt 1 de agosto de 2013

Banyeres aprova per unanimitat salvar la serra d’Alfaro

Dóna suport a la moció presentada per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat que rebutja la descatalogació de l’espai protegit

Cocentaina, Muro i Alcoi també han subscrit la proposta

01/08/13 12:24 – banyeres de mariola –

El ple de Banyeres de Mariola ha aprovat per unanimitat la moció presentada per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat que rebutja la descatalogació de la serra d’Alfaro com a ZEPA. Fa pocs dies Cocentaina també donava suport a la proposta per unanimitat i Alcoi i Muro ho van fer per majoria absoluta. A més, s’han enviat 27 cartes als pobles menuts de la comarca perquè presenten la moció. L’objectiu és que l’acta de la moció s’envie a les conselleries de Medi Ambient i de Justícia per a fer palés el rebuig unànime de la comarca. A més a més, la Coordinadora segueix arreplegant signatures contra la desprotecció ambiental de la serra d’Alfaro

Amb Banyeres ja són quatre els municipis de les comarques del’Alcoià i el Comtat que expressament han rebutjat que la serra d’Alfaro puga perdre la protecció aconseguida en 2009 de la comissió europea amb la catalogació ZEPA per a instal·lar-hi un parc eòlic. Una sentència ha revocat aquesta condició a instàncies de l’empresa concessionària dels molins de vent que va plantejar un contenciós.

L’Ajuntament, en el text de la moció condemna també la falta de transparència de la Generalitat i l’abandonament a què s’han vist sotmesos els municipis que no han sigut informats ni del contenciós ni de la sentència.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/667360-banyeres-aprova-per-unanimitat-salvar-la-serra-dalfaro.html

 ————————————————

Aramultimedia

Banyeres, Cocentaina, Alcoi i Muro ja han donat suport a les reivindicacions de la plataforma

La Coordinadora d’Estudis Eòlics busca la complicitat de la comarca per protegir de nou Alfaro

01/08/2013 – 12:32 Escrit per LÍDIA VILA

L’Ajuntament de Banyeres ha estat l’últim a mostrar el seu suport a la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat en la censura a la desprotecció de la Serra d’Alfaro. Amb Banyeres ja són quatre els municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat (Alcoi, Cocentaina i Muro) que expressament han rebutjat que la serra d’Alfaro puga desprotegir-se com a zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) per a instal·lar sobre la mateixa un parc eòlic.

Recordem que aquesta protecció legal -atorgada per part de la Comissió Europea en 2009- va ser revocada per una sentència a instàncies de l’empresa concessionària dels molins de vent que va plantejar un contenciós.

Aquests ajuntaments han condemnat igualment la falta de transparència de la Generalitat i l’abandó al qual s’han vist sotmesos els municipis que no han sigut informats ni del contenciós ni de la sentència.

Banyeres de Mariola va votar per unanimitat (PP, PSPV i Bloc-Compromís) l’aprovació de la moció. En Alcoi fa uns dies es va aprovar per majoria amb l’abstenció del grup de no adscrits i la negativa del PP i l’acceptació de PSPV, EU-L’Entesa i Bloc-Compromís. En Cocentaina va ser aprovada també per unanimitat (de PP, PSPV, Col·lectiu 03820, EU-L’Entesa) i en Muro va ser aprovada a principi de mes per Bloc-Compromís i PSPV i rebutjada pel PP.

Igualment la Coordinadora ha enviat 27 cartes personalitzades a cadascun dels pobles menuts que envolten la zona on es pretenen instal·lar els 50 aerogeneradors (serres d’Almudaina i Alfaro) perquè presenten també la moció i s’hi afigen al clam de la comarca. A més la Coordinadora es reunirà personalment amb els alcaldes més pròxims.

L’objectiu és que l’acta de la moció s’envie a les Conselleries de Medi Ambient i de Justícia per a fer palés el rebuig unànime de la comarca. A més a més, la Coordinadora segueix arreplegant signatures contra la desprotecció ambiental de la Serra d’Alfaro.

http://www.aramultimedia.com/ca/local/la_coordinadora_d_estudis_eolics_busca_la_complicitat_de_la_comarca_per_protegir_de_nou_alfaro-15148.html

 ———————————————

Banyeres digital

Unanimitat quasi absoluta en el plenari municipal abans de vacances

divendres, 2 d’agost de 2013 08:43 BD

En l’últim ple ordinari de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, celebrat el 31 de juliol, els tres grups polítics municipals han mostrat una unanimitat quasi absoluta en la defensa de les cinc mocions que configuraven el gruix de l’ordre del dia. De les cinc mocions presentades, tres d’elles portaven el vist-i-plau previ dels grups municipals, l’específica de Compromís quedava rebutjada i el PP feia patent la seua majoria absoluta en altra.

El plenari ha donat el seu suport a la moció promoguda per la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat al voltant de l’anul·lació de la ZEPA (Zona d’Especial Protecció de les Aus) a la Serra d’Alfaro situada en terres d’El Comtat. Els membres del Consistori insten al Consell a què estudie l’ampliació de les zones ZEPA segons criteris ornitològics i científics sense condicionants econòmics i urbanístics i, al mateix temps, se sol·licita a la Generalitat un major compromís ambiental i que recórrega la sentència que anul·la la zona ZEPA d’Alfaro.

http://www.banyeresdigital.com/politica/1287-unanimitat-quasi-absoluta-en-el-plenari-abans-de-vacances

—————————————————————–

Radio Alcoy

Banyeres reclama protección para la sierra de Alfaro

Todos los grupos apoyan la moción de la Coordinadora d’Estudis Eòlics de El Comtat

02/08/2013

Banyeres se ha unido al movimiento comarcal por la protección de la sierra de Alfaro. El Ayuntamiento, gobernado por el PP, ha aprobado por unanimidad la moción de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat que reclama que la sierra vuelva a ser declarada Zona de Especial Protección para las Aves. La sierra carece de esa protección desde que fue anulada por un juzgado a instancias de la empresa adjudicataria del plan eólico de la comarca.

Banyeres se une así a Muro, Cocentaina y Alcoy, los municipios que ya habían aprobado esta misma moción. El texto, sin embargo, pone en evidencia al Partido Popular, que sí lo ha apoyado en Cocentaina y en Banyeres, mientras que lo ha rechazado en Muro y en Alcoy.

http://www.radioalcoy.com/noticia.aspx?id=5ee29891-5e7b-44e6-9fea-448db0512999

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.