2014.09.10. Nota de prensa. (Els indígenes zapoteques demanen ajuda a la Coordinadora contra l’abús dels aerogeneradors en l’istme de Mèxic)

Nota de premsa El Comtat – La Marina Alta, 10 de setembre del 2014

Els indígenes zapoteques demanen ajuda a la Coordinadora contra l’abús dels aerogeneradors en l’istme de Mèxic

Les empreses espanyoles Gamesa, Endesa i Gas Natural Fensosa entre d’altres volen instal·lar 6.000 molins en les terres sagrades dels indígenes mexicans i per a fer-ho contracten sicaris, extorsionen i usurpen territoris sense contemplacions i violant acords internacionals. Els indígenes zapoteques han contactat amb la Coordinadora per a què els fem ressó a l’altre costat de l’Atlàntic i denunciem la nova conquesta de les Amèriques que està produint-se.

“Les elèctriques espanyoles han desembarcat en Amèrica per a posar molins i ho han fet amb unes pràctiques pròpies dels càrters de la droga”. Aquestes paraules van ser dites a membres de la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat per Carlos Sánchez Martínez, un indígena zapoteca que parla castellà i que ha fundat una ràdio anomenada totopo radio (totopo és una truita de panís típica d’allí) per a informar a les comunitats indígenes majorment analfabetes i que només parlen zapotec sobre el megaprojecte eòlic que pretenen desenvolupar les grans empreses elèctriques europees entre elles les espanyoles Preneal, Gamesa, Endesa i Gas Natural Fenosa, aquesta última “la més mafiosa de totes, la que ha contractat sicaris per a intimidar-nos i ens ha posat espies per a saber de les nostres converses”. Hi ha projectats 28 parcs eòlics amb un total de 6.000 molins de vent que ocuparan 15.000 km2 de terres comunals protegides internacionalment (conveni 169) dels indígenes de l’Istme de Tehuantapec, la part estreta de la república mexicana. 254 aerogeneradors cauen dins d’una llacuna i el seu ecosistema de terra humida que és considerat i reconegut com a sagrat per als indígenes. “Les elèctriques actuen amb connivència del corrupte govern mexicà que no vetlla pels seus habitants i ha consentit que s’enganyara als camperols propietaris amb contractes que no sabien ni llegir ni entendre. El cas és que des d’aquesta ràdio s’ha intentat contactar amb grups de lluita afins i algú els va parlar de la nostra coordinadora com a referent de lluita i han contactat amb nosaltres i ens han demanat que ens solidaritzem amb la seua causa i que la difonguem per Europa per tal d’evidenciar que el negoci brut de les eòliques traspassa fronteres i fins i tot atempta contra els drets humans. Aquesta comunitat han creat una queixa en la plataforma change.org a la que convidem a tothom a adherir-s’hi a través del següent enllaç: http://ves.cat/l0dp o posant en el motor de búsqueda de change “asamblea popular del pueblo juchiteco”.
http://tierrayterritorio.wordpress.com/ Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat Web: www.zona14.org Email: info@zona14.org Telèfon: 668 878 002

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.