2015.02.03. El Punt/Avui. (Els veïns de Penàguila exigixen que es clarifique si es construirà una planta de tractament de fangs fecal)

El Punt Avui, 3 de febrero de 2015

Els veïns de Penàguila exigixen que es clarifique si es construirà una planta de tractament de fangs fecal

Sembla ser que el lloc ja està triat i s’han fet estudis geotècnics per esbrinar-ne la idoneïtat

03/02/15 07:53 – Penàguila – J.Ricard Berenguer

El dissabte 31 de gener s’ha celebrat en la Casa de la Cultura de Benifallim (l’Alcoià) la segona assemblea dels pobles del Comtat i l’Alcoià per parlar de nou de la presumpta planta de tractament de fangs de depuradora que es pretén instal·lar en Penàguila (El Comtat), i que afectarà molt directament a Benifallim i Benilloba, poblacions veïnes.

La primera reunió es va celebrar a primers de gener i la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, junt al grup d’acció en defensa de la natura i el patrimoni “Rentonar” de La Torre de les Maçanes, han estat present en ambdues convocatòries.

L’objectiu de la reunió ha sigut exigir un posicionament clar de l’alcalde de Penàguila per a què es clarifique, sense cap mena de dubtes, si s’estan fent gestions o no per a instal·lar una planta de compostatge de fangs de depuradora de 30.000 tones de capacitat anual. Sembla ser que el lloc ja està triat i s’han fet estudis geotècnics per esbrinar-ne la idoneïtat.

Ambdues organitzacions comenten que a la població de Calles (Els Serrans), ja hi ha una planta de semblants característiques que va comptar amb nombrosa oposició veïnal i que només funciona al 26% de la seua capacitat.

La futura instal·lació a Penàguila suposaria el trànsit durant 24 hores de camions transportant els residus fecals de depuradores allunyades corresponents a una població de 600.000 habitants.

La Coordinadora d’Estudis del Comtat i El Rentonar entren a formar part activa d’aquesta plataforma perquè consideren un atropellament cap a la població aquesta nova ocurrència que «no fa més que enfonsar la nostra comarca» afigen. «Pensem que les comarques de l’Alcoià i el Comtat tenen futur i no poden convertir-se en el lloc on construir totes aquelles infraestructures molestes que es rebutgen a les grans ciutats i a la costa».

Per últim, consideren que el projecte naix de nou, com també el Pla Eòlic, «sota l’ombra de l’especulació, on els interessos a favor del medi ambient brillen per la seua absència i on, presumptament, només interessos particulars, fora de la legislació i del planejament vigent, són el vertader motor d’un projecte tan polèmic com innecessari».

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/11-mediambient/819181-els-veins-de-penaguila-exigixen-que-es-clarifique-si-es-construira-una-planta-de-tractament-de-fangs-fecals.html?tmpl=component&print=1&page=

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.