2015.03.12.Aramultimedia. (L’Ajuntament de Penàguila en contra de la planta de residus)

Tots els membres de la corporació, excepte l’alcalde que s’ha abstingut, han votat favorablement a una moció per a posicionar-se en contra de la planta

L’Ajuntament de Penàguila en contra de la planta de residus

Escrit per Lirios Silvestre

L‘Ajuntament de Penàguila ha aprovat en plenari extraordinari una moció per posicionar-se en contra d’una possible planta de tractament de llots i fangs al municipi. La moció, presentada per Compromís, ha rebut el fot favorable de tots els membres de la corporació excepte l’alcalde, el popular Carlos Blanes, que s’ha abstingut.

La moció presentada per Compromís, rebutja la instal·lació al terme municipal de cap planta d’este tipus per considerar l’elecció del municipi arbitrària. El text considera que estes infraestructures s’han de construir prop d’on es produeixen la major part dels residus, per tal que siguen més efectives i reduir el possible impacte. També demana respecte a les directives comunitàries i legislació mediambiental.

Des de Compromís, impulsors de la moció, asseguren que abans del plenari, l’alcalde popular Carlos Blanes els ha explicat que la seua abstenció és deu a què el text pot afectar l’empresa on treballa, Aguas de Valencia. Per al portaveu de Compromís, Toni Blanes, “l’abstenció de l’alcalde posa en evidència l’interés de l’empresa on treballa, Aguas de Valencia, en la construcció d’aquesta planta de fangs i residus, una cosa que fins ara sempre ens havien negat, afirmant no saber-ne res”.

Però malgrat esta única abstenció, la resta de vots han sigut favorables. El PSOE ha mostrat la seua conformitat a la moció des d’un principi. De fet ha sigut el portaveu socialista Josep Blanes qui ha defensat la moció en el plenari, ja que el portaveu de Compromís, Toni Blanes, es troba de baixa mèdica.

No és l’única oposició que ha trobat esta possible instal·lació. Veïns de Penàguila, Benilloba i Benifallim ja han fet mobilitzacions en contra. I també han mostrat la seua oposició associacions ecologistes com la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat i l’associació El Rentonar.

http://www.aramultimedia.com/ca/local/l_ajuntament_de_penaguila_en_contra_de_la_planta_de_residus-18777.HTML

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s