2015.03.22.Nota de premsa

Entre llums i ombres. Valoració de la plataforma veïnal contra la planta de compostatge

La plataforma veïnal contra la planta de compostatge de Penàguila volem valorar els fets i manifestacions dels darrers dies.

En primer lloc, volem manifestar la satisfacció pel pronunciament en contra del projecte de  la planta de fangs del plenari de Penàguila, encara que amb l’abstenció de l’alcalde. La veu i voluntat del poble, expressada mitjançant els seus representants democràticament escollits, ha estat rotund per manifestar que no volen una planta de fang de depuradora en el seu terme i alça la veu davant el perill d’aquestes iniciatives sense control. Igualment ens congratula el posicionament públic de la mancomunitat del Xarpolar. Aquest organisme que està representat per un bon nombre de ajuntaments envers la gestió col·lectiva dels serveis comarcals tampoc suporta aquest projecte.

En segon lloc, ens preocupa que les manifestacions de les conselleries i dirigents regionals que han anat dirigides a parlar de les dificultats del procediment d’aprovació i altres qüestions burocràtiques, sense expressar clarament el posicionament en contra d’iniciatives que estan fora dels plans de gestió de residus.

I per finalitzar, reclamem el posicionament  de l’empresa de gestió d’aigües a la que apunta directament l’alcalde de Penàguila. Al justificar la seua abstenció en el pronunciament del plenari per la seua vinculació professional amb l’empresa d’aigües, denuncia, encara que involuntàriament, el responsable del projecte de planta de fangs.

Esperem que les autoritats polítiques, els gestors del territori i tots aquells amb la immensa responsabilitat de cuidar la nostra terra, escolten aquestes veus i els arguments raonats contra aquesta planta. Altra cosa serà una nova agressió d’una gent que pretén manar sense cap posat democràtic.

Ignasi Grau Mira

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.