2015.07.29. (La Coordinadora espera que 11 anys després els aerogeneradors siguen historia)

29 de julio de 2015. Diario Información

El Consell deja en el aire el Plan Eólico del Comtat

La directora general de Industria y Energía se entrevista con la Coordinadora por primera vez

La directora general de Industria y Energía, Julia Company, ha mantenido una entrevista en Benillup con los miembros de la Coordinadora d’Estudis Eólics del Comtat, en la que puso de manifiesto que el plan eólico de la zona 14 estaba estancado desde hace más de una década y que se plantea la caducidad. Desde la coordinadora se ha elogiado que, por primera vez, el máximo responsable autonómico del Plan Eólico haya aceptado sentarse a una mesa y dialogar. En septiembre se prevé una segunda reunión, esta vez con alcaldes y miembros de otras zonas eólicas.

http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2015/07/29/consell-deja-aire-plan-eolico/1660564.HTML

Pagina 66

La Coordinadora espera que 11 anys després els aerogeneradors siguen història

Valora de forma positiva la reunió amb Julia Company, directora general de energia.

La directora general d’Energia i Industria, Julia Company, s’ha reunit a Benillup amb la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat per parlar de l’expedient dels molins aerogeneradors de la zona 14.

El col·lectiu ha celebrat “el canvi d’actitud de la Conselleria envers aquest tema, ja que és la primera volta que la coordinadora es pot reunir amb el responsable directe del projecte del pla eòlic valencià. Mai la conselleria anterior va voler reunir-se amb nosaltres i això ja és un èxit”.

Segons ha explicat la mateixa coordinadora, “la directora general ha acudit a la reunió amb un informe elaborat pels seus tècnics on posava que al projecte no s’havien fet avanços administratius des de 2004 i que es plantejava iniciar un expedient de caducitat per clausurar-lo”.

Per la seua part, la Coordinadora d’Estudis Eòlics li ha donat un dossier amb les irregularitats per a ell més flagrants del projecte “amb ells crec que hi ha motius més que suficients per declarar la caducitat definitiva de la construcció d’aquestos 50 molins aerogeneradors de la zona 14”.

Al final de la reunió, ha hagut el compromís de fer-ne una segona en setembre, “una vegada els tècnics de la conselleria haguen pogut analitzar la documentació que se’ls ha lliurat. Volem convidar als alcaldes de la comarca a aquesta reunió”.

La Coordinadora ha valorat de forma positiva l’actitud de la directora general, “ha estat molt receptiva i ens ha explicat que li pareixia mal que la conselleria ignorara al Síndic de Greuges, qui ha emés recomanacions per descartar la zona 14 pels seus valors ambientals i per no tindre el vent suficient”.

Per últim, la Coordinadora d’Estudis Eòlics confia en que la propera reunió siga contundent “per poder dir que el molins són història després de 11 anys de lluita”.

http://pagina66.com/not/102116/la-coordinadora-espera-que-11-anys-despres-els-aerogeneradors-siguen-historia

La Veu Dijous, 30.7.2015

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat – Reunió amb la Directora general d’energia

La directora general d’energia arreplega la documentació perquè s’arxive definitivament l’expedient de la zona 14 Aquest dimarts 28 de juliol la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat s’ha reunit en l’Ajuntament de Benillup amb Júlia Company, la nova directora General d’Energia i Indústria. La Coordinadora ha celebrat el canvi d’actitud de la Conselleria envers els col·lectius, perquè és la primera volta que es pot reunir amb el responsable directe del projecte del pla eòlic valencià. Mai la Conselleria anterior havia volgut reunir-se amb la Coordinadora i això ja és un èxit. La directora General venia amb un informe elaborat pels seus tècnics on deia que el projecte no estava clausurat però no s’havien fet avenços administratius des del 2004 i contemplava la possibilitat d’iniciar l’expedient de caducitat. La Coordinadora li ha lliurat un dossier amb les irregularitats més flagrants del projecte i motius més que suficients per a poder declarar la caducitat definitiva del projecte dels 50 molins de la zona 14. En la conversa s’ha concretat de fer una 2a reunió en setembre, quan els seus tècnics ja hauran pogut analitzar la documentació que ara se’ls ha lliurat i quan la Coordinadora s’haurà posat en contacte amb les altres zones i els alcaldes de la comarca per a convidar-los a eixa reunió.

Company s’ha manifestat molt receptiva i ha considerat intolerable que la Conselleria ignorara sistemàticament a una autoritat com el Síndic de Greuges que reiterativament i durant aquests anys ha emés recomanacions en el sentit de descartar la zona 14 pels seus valors ambientals, perquè mai s’ha demostrat vent suficient i recomana que es busquen zones més adients.

Amb tota la documentació i informació facilitada, la Coordinadora confia en què en la propera reunió el resultat siga contundent i es puga parlar de què els molins són història després d’11 anys de lluita.

Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat

http://blogs.laveupv.com/espaicivic/blog/17904/coordinadora-destudis-eolics-del-comtat-reunio-amb-la-directora-general-denergia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s