2015.10.28. El Punt Avui. (El conseller d’Economia confirma que el Pla Eòlic no es desenrotllarà a les serres de Banyeres de Mariola )

El conseller d’Economia confirma que el Pla Eòlic no es desenrotllarà a les serres de Banyeres de Mariola

El Pla Eòlic seguirà als parcs ja construïts i en funcionament

 Ricard Berenguer

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha afirmat que l’aplicació i desenvolupament del Pla Eòlic no es produirà a les serres en les quals encara no s’ha realitzat, «pel que es pot assegurar al 100 % que el Pla Eòlic no es desenvoluparà a les serres de Banyeres de Mariola».

L’afirmació de Climent es va produir en el transcurs de la vista realitzada la setmana anterior a l’Ajuntament, on va signar al llibre de visitants il·lustres després d’impartir la conferència d’inici de curs a l’IES Professor Manuel Broseta. Segos el conseller, «la Generalitat vol donar per tancat el Pla Eòlic en les zones en les quals aquest no ha arribat a desenvolupar-se. Els parcs que ja estan funcionant seguiran fent-ho, però no en els que encara no s’han engegat», com és el cas de les instal·lacions que estaven previstes a Banyeres de Mariola a la zona de la Penya la Blasca i la Solana. Climent va comentar que un vegada que la Conselleria concretara la temàtica del Pla Eòlic «començaria a treballar amb perspectives de futur en el conjunt del Pla Energètic Valencià, on s’inclouen aspectes com la biomassa, l’energia solar, l’eòlica, etc. En definitiva, energies netes en les quals cal treballar i desenrotllar i que han de ser una aposta de futur».

Així doncs, les afirmacions del conseller suposen anar tancant els diferents processos del Pla Eòlic que va encetar el Partit Popular entre els anys 2001 i 2002 quan Eduardo Zaplana figurava al front del Consell. «Només falta que acaben els terminis legals que s’han atorgat a les empreses que van resultar adjudicatàries per a saber si finalment presentaran algun recurs a la decisió de la suspensió; però, no obstant això, serà molt difícil que prospere qualsevol tipus de recurs, ja que els terminis del Pla van vèncer en 2008, per la qual cosa el tema ha quedat totalment desfasat».

Climent va comentar, per finalitzar, que «el Consell sí que està a favor de l’energia eòlica, però no a la manera en què es va plantejar. Cal calibrar amb molt més rigor la manera d’instal·lar els molins de vent. No fer-ho en llocs que, a vegades, estaven sotmesos a protecció, destrossaven la perspectiva visual d’un entorn, o en espais que, fins i tot, no feia el vent necessari».

 

http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/909506-el-conseller-deconomia-confirma-que-el-pla-eolic-no-es-desenrotllara-a-les-serres-de-banyeres-de-mariola.HTML

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.