Nota de premsa: L’ANTIC PLA EÒLIC VALENCIÀ JA ESTÀ LIQUIDAT

NOTA DE PREMSA DE LA COORDINADORA D’ESTUDIS EÒLICS DEL COMTAT SOBRE LA REUNIÓ TINGUDA AMB EL DIRECTOR GENERAL D’INDÚSTRIA I ENERGIA
El Comtat, 11 d’abril del 2017

L’ANTIC PLA EÒLIC VALENCIÀ JA ESTÀ LIQUIDAT

“Al País Valencià ja no es construiran més parcs sense participació dels Ajuntaments i de les associacions”

Així es va manifestar el Director General d’Indústria i Energia, en Diego Macià, en la reunió de la setmana passada que va tindre a València amb la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat (CEEC). L’associació havia sol·licitat la reunió alertada per les notícies aparegudes en premsa sobre la pressió que estaven exercint les empreses eòliques per reactivar l’antic Pla Eòlic Valencià. També volia, des del traspàs de competències que abans tenia Júlia Company, donar-se a conèixer al nou Director General i explicar-li la trajectòria de la CEEC durant els últims 13 anys.

La Coordinadora va plantejar al Director General la necessitat imperant d’apostar per unes energies netes però amb uns plantejaments radicalment oposats als imperants en el Pla Eòlic del govern anterior del Partit Popular. Un d’eixos plantejaments és la defensa i el respecte pel medi ambient.

El Sr. Macià que estava acompanyat pel Subdirector General d’Energia, en José Miguel Cortés, va manifestar la seua intenció d’afrontar el tema de les noves energies tenint en compte tota la nova legislació sorgida des de l’any 2000 (quan s’elaborà l’anterior pla eòlic), cosa que implicaria profunds canvis en la legislació urbanística, mediambiental, paisatgística i de participació ciutadana, així com la creació de nombrosos espais naturals protegits, en contradicció amb el pla eòlic del 2000.

La intenció que es va manifestar des de la Direcció General d’Energia a la Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat va ser la de resoldre quant abans els expedients de les zones eòliques no desenvolupades per indicar que aquests ja estan caducs. De fet va explicar que en menys de 2 mesos el Pla Eòlic del PP quedarà en mans de l’advocacia de la Generalitat que serà qui resoldrà del tot la qüestió. I en concret les zones com la 14 (El Comtat, Marina Alta), que no van avançar cap tràmit des que el pla caducara el 31 de desembre de 2007, són les més fàcils d’extingir. La Coordinadora va manifestar la seua intenció d’estar vigilants davant aquest escenari que també havia promés l’anterior Direcció General a mans de Júlia Company i el propi Conseller Climent en Benillup, en octubre de 2015.

Així mateix el Director General va anunciar la implantació de noves energies netes seguint les pautes que marcarà el “Pla Energètic” que està elaborant-se des de l’IVACE (Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial) al que hauran d’ajustar-se totes les noves centrals elèctriques de qualsevol tipus que s’implanten al País Valencià.

Tant el Director com el Subdirector van llençar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania reiterant que “les coses ja no es faran com s’havien fet abans” i que ” no es construiran més parcs sense la participació dels Ajuntaments i de les Associacions”

La Coordinadora, que va anar acompanyada de membres d’altres associacions en defensa del territori, com Grup d’Acció en defensa de la natura i el patrimoni “Rentonar, va manifestar la seua perseverància que durant tots aquests anys han permés fugir de projectes d’abús urbanístic fets a la llum del benefici econòmic i sense cap plantejament de respecte medioambiental i el Director General va ratificar que compartia eixa mateixa preocupació de fer les coses de manera racional i escoltant totes les parts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.