2013.06.05.Aramultimedia. (EU acusa al Consell de cometre una “negligència” al desprotegir Alfaro)

Aramultimedia 5 de junio de 2013

EU acusa al Consell de cometre una “negligència” al desprotegir Alfaro

05/06/2013 – 19:51 Escrit per LÍDIA VILA

El diputat d’Esquerra Unida en Les Corts Lluís Torró ha acusat a la Generalitat Valenciana de cometre una “greu negligència” en permetre al Tribunal Suprem valencià la retirada de la condició de Zepa a la Serra d’Alfaro -Zona d’Especial Protecció per a les Aus-.

Aquesta sentència s’ha conegut públicamente després de la denúncia de la Coodinadora d’Estudis Eòlics del Comtat, la que sosté que ha sigut l’interès d’una empresa privada la que ha desembocat en la desprotecció ambiental d’Alfaro.

Per la seua banda, Torró avançava que presentarà una sèrie de preguntes a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient Isabel Bonig per a conèixer quines han estat les gestions encapçalades per la conselleria, al mateix temps que suggereix al Consell que inicie els tràmits per a recuperar aquesta catalogació de la Serra d’Alfaro com Zepa.

El diputat d’esquerres assegura que “encara hi ha temps per aturar una intervenció que seria definitiva a la Serra d’Alfaro. El Consell ha de recórrer al Suprem la decisió del TSJ i, de tota manera, si es tracta d’un error de formes en la tramitació de la ZEPA, l’expedient es pot tornar a iniciar amb la seguretat, aquesta vegada, de complir escrupolosament la legalitat”.

“Si no actua ràpidament el Consell -diu Torró- haurem d’entendre que el PP recolza els interessos de la multinacional i no els interessos dels veïns i veïnes i el patrimoni del conjunt del País Valencià”.

http://www.aramultimedia.com/ca/local/eu_acusa_al_consell_de_cometre_una_“negligencia”_al_desprotegir_alfaro-14679.html

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.